LoVeFly tim želi dobrodošlicu novom članu projekta!

Dr. sc. Maja Veršić Bratinčević zaposlena je kao poslijedoktorand na Institutu za jadranske kulture i melioraciju krša na Zavodu za primijenjene znanosti.

Diplomirala je na Kemijsko-tehnološkom fakultetu, Sveučilište u Splitu, na smjeru Kemija i tehnologija mediteranskih kultura, obranivši diplomski rad pod nazivom „Glukozinolatni razgradni produkti i ostali hlapljivi spojevi u endemičnim biljkama porodice Brassicaceae: Aurinia Sinuata (L.) GRISEB.  i Aurinia Leucedea (GUSS.) C. KOCH“. Doktorski rad, pod nazivom „Sredstva ovisnosti u biološkim uzorcima: određivanje i stabilnost“, obranila je 2015. godine na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije, Sveučilišta u Zagrebu, čime je stekla zvanje doktora prirodnih znanosti. Godine 2018. izabrana je u znanstveno zvanje- znanstvena suradnica za interdisciplinarno područje znanosti (farmacija i temeljne medicinske znanosti). Radno iskustvo stekla je kao znanstvena novakinja u Kliničkom bolničkom centru Split, na Zavodu za patologiju, citologiju i sudsku medicinu, te na Medicinskom fakultetu, Sveučilište u Splitu, gdje je do 2018. godine bila zaposlena na radnom mjestu poslijedoktoranda. Sudjelovala je, kao član istraživačkog tima, u radu toksikološkog laboratorija, te u izvođenju nastave na četiri sastavnice Sveučilišta u Splitu. Kao autor ili koautor sudjelovala je u objavljivanju osam znanstvenih radova, više kongresnih priopćenja, te poglavlja udžbenika „Osnove forenzične toksikologije“. Mentor ili ko-mentor je na 13 diplomskih ili završnih radova. Sudjelovala je na raznim znanstvenim skupovima, radionicama i seminarima za strukovno usavršavanje.   

Majin znanstveni interes uključuje analizu uzoraka koristeći instrumentalne tehnike analize, i to prvenstveno kromatografske tehnike analize. Područje njenog znanstveno-istraživačkog rada uključivat će ispitivanje profila hlapivih tvari te njihovog utjecaja na privlačenje najznačajnijih štetnika masline.

Maja, dobro nam došla !